RRD (HQ)
Mesyuarat Pengerusi BAKAT Pasukan Bersama Isteri Pengerusi RRD PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 13 March 2015 00:00

KUALA LUMPUR, 8 Mac 2015 - Mesyuarat Pengerusi BAKAT Pasukan RRD bersama Isteri Pengerusi RRD, Datin Hjh Noraihan binti Ibrahim telah diadakan bertempat di Wisma Perwira 6 RRD, Kem Wardieburn. Mesyuarat ini memberi fokus kepada koordinasi dan persiapan awal yang perlu dibuat oleh BAKAT Pasukan menjelangnya Majlis Santapan Malam bersama Kol Yang DiPertua RRD dan KPTD yang dijadualkan berlangsung pada pertengahan tahun ini.

Read more...
 
Majlis Makan Malam Rejimental RRD 2015 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 12 March 2015 00:00

KUALA LUMPUR, 7 Mac 2015 - Rejimen Renjer Diraja telah menganjurkan Majlis Makan Malam Rejimental bertempat di Wisma Perwira Tentera Darat, Kem Perdana Sungai Besi disini bagi meraikan para Pegawai yang telah dan akan menamatkan perkhidmatan serta meraikan kemasukan Pegawai-Pegawai yang baru ditauliahkan ke dalam Rejimen Renjer Diraja.

Last Updated on Sunday, 15 March 2015 19:06
Read more...
 
Pemakaian Pangkat Anggota PPRRD PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 11 March 2015 00:00

KUALA LUMPUR, 6 Mac 2015 - Majlis Pemakaian Pangkat Anggota Pancaragam Pusat Rejimen Renjer Diraja (PPRRD) telah diadakan bertempat di Wisma Perwira Tentera Darat, Kem Perdana Sungai Besi, di sini. Majlis ini telah disempurnakan oleh Setiausaha RRD, Kol Md Din bin Hj Abu dengan disaksikan Pegawai-Pegawai RRD dan anggota PPRRD sendiri. Seramai 6 orang anggota PPRRD termasuk 2 orang PTT Kanan telah terpilih dalam pemakaian pangkat pada majlis ini.

Read more...
 
Lawatan Ke Pos JPG Tebedu dan Entikong PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 February 2015 17:34

TEBEDU, 4 Feb 15 – YBhg Lt Jen Datuk Mohd Zaki bin Hj Mokhtar, Panglima Pemerintahan Timur telah berkesempatan mengadakan lawatan ke Pos Gabma Entikong TNI-AD. Beliau yang turut hadir bersama Brig Jen Md Yusof bin Aziz, Panglima 3 Bgd dan pegawai-pegawai kanan dari MK Pem Wilayah Timur telah disambut oleh Lt Kol Inf Andi Kusworo, Peg Mem Bn Yonif Linud 501/Bajra Yudha. Lawatan ringkas tersebut turut disambung dengan lawatan PPT ke Pos JPG Tebedu.

Read more...
 
Penyerahan Bendera Kepada Tim Renang PWT PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 February 2015 17:31


KOTA SAMARAHAN
, 4 Feb 15 – Panglima Pemerintahan Timur, Lt Jen Datuk Mohd Zaki bin Hj Mokhtar telah menyempurnakan Majlis Penyerahan Bendera Untuk Tim Akuatik PWT bertempat di Kompleks Sukan Kem Muara Tuang, Kota Samarahan.

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 1 of 48
Banner
Copyright © 2015 Portal Rasmi Rejimen Renjer DiRaja. All Rights Reserved.
Urusetia Rejimen Renjer Diraja, Jabatan Arah Infantri, Markas Tentera Darat, Wisma Pertahanan, Jalan Padang Tembak, 50634 Kuala Lumpur

Bancian

Nilai Laman Ini
 

Statistik

Pautan Luar